Grävning, höglyft & schaktning i Ulricehamn

Vår verksamhet

Företaget drivs av Dan Nyberg som startade verksamheten 1978, då 20 år gammal.

– Jag började köra entreprenadmaskin 1974 direkt efter skolan. Ett av mina första jobb gällde byggandet av Landvetter flygplats, berättar Dan som valde att starta eget tre år senare.

– Jag anställde min bror Anders 1989 och samtidigt köpte jag en ny hjullastare. Två år senare investerade vi i ytterligare en maskin och året därpå köpte vi en teleskoptruck.

Vi är idag 10 anställda och en maskinpark med 4 hjullastare, 2 teleskoplastare, 4 grävmaskiner och 1 traktor. Vårt säte är i Ulricehamn och finns sedan 2011 på Nyboholmsvägen 8 i Ulricehamn. Vi utför det mesta inom mark och anläggning, från husgrunder, dränering till sten- och plattläggning. Våra kunder är allt från kommun, företag och privatpersoner. Andra tjänster som vi utför är snöröjning, sopning, lossning och lastning mm.


Två firmor under samma tak

2004 startade Dan Nyberg även företaget Nyrent som hyr ut allt ifrån bygg och anläggningsmaskiner till byggbodar både till företag och privatpersoner. Även denna verksamhet ligger på Nyboholm i Ulricehamn.

Företag vi jobbar med:

  • Hökerum Bygg AB
  • DMJ Bygg AB
  • TP Bygg AB
  • Projektbyggarna AB

Sigillet är utfärdat av UC AB. Klicka på bilden för information om UC:s Riskklasser.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.